• Opening Hours

  Maandag: 08.00 - 21.00 uur

  Dinsdag: 08.00 - 21.00 uur

  Woensdag: 08.00 - 20.30 uur

  Donderdag: 08.00 - 21.00 uur

  Vrijdag: 08.00 - 18.30 uur

 • 040 - 244 40 53
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESS

  Klik hier

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Hyperventilatie en ademhalingsproblemen

Hyperventilatie en ademhalingsproblemen

Ademhalen doe je zonder er bij na te denken. Het gaat vanzelf en volkomen onbewust. De ademhaling past zich aan afhankelijk van de behoefte. Als u slaapt, verricht u weinig inspanningen, waardoor de ademhaling langzamer wordt. Als u hardloopt, verricht u veel inspanning, de ademhaling past zich aan en wordt sneller. Wanneer de aanpassing wordt verstoord, kan er hyperventilatie ontstaan. U ademt te snel en/of te diep, wat niet in overeenstemming is met uw activiteiten. Vaak gaat dit onbewust.

Spanningen en angst kunnen oorzaken van een insufficiënt ademhalingspatroon zijn. Ook oververmoeidheid of overbelasting kunnen een rol spelen. Het lichaam gaat onder deze omstandigheden stresshormonen produceren, zoals adrenaline en cortisol. Hiermee bereidt het zich voor op een inspanning, een verhoogde activiteit. Het zorgt ervoor dat u sneller gaat ademen en het hart zal sneller gaan kloppen. Daarnaast kunt u last hebben van benauwdheid, duizeligheid, prikkelingen in armen en benen, flauwvallen en pijn op de borst.

Wanneer bovengenoemde klachten ontstaan, kan dit angst en spanningen veroorzaken. Het is goed om te weten dat hyperventilatie, hoewel erg vervelend, geen blijvende schade kan veroorzaken. Hyperventilatie is goed behandelbaar. Tijdens de therapie leert u hoe een normale ademhaling verloopt en krijgt u tips en adviezen om dit onder de knie te krijgen.

terug-knop

COPYRIGHT © 2017. ALL RIGHTS RESERVED.
J.Ottenheijm Webdesign FYSIOTHERAPIE DE JONG