• Opening Hours

  Maandag: 08.00 - 21.00 uur

  Dinsdag: 08.00 - 21.00 uur

  Woensdag: 08.00 - 20.30 uur

  Donderdag: 08.00 - 21.00 uur

  Vrijdag: 08.00 - 18.30 uur

 • 040 - 244 40 53
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESS

  Klik hier

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Valpreventie en loopanalyse

Looppatroon verbeteren na ongeval, operatie of blessure

Wanneer we door een ongeval, operatie (b.v. nieuwe of gebroken heup) of sportblessure niet goed kunnen lopen, merken we pas wat het lopen voor ons betekent. Je raakt je zelfstandigheid kwijt en wordt afhankelijk van anderen of hebt hulpmiddelen nodig.

Als de genezing van het been zover is en het been weer belast mag worden, komt het regelmatig voor dat het lopen niet meer gaat zoals vanouds.

Door middel van oefeningen en adviezen wordt eraan gewerkt het looppatroon weer optimaal te maken.

Lopen (ofwel gaan) vormt een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Door oefeningen en adviezen kan het looppatroon verbeterd worden. Onze fysiotherapeuten kunnen hierin begeleiden.

 

Valpreventie

Onder ouderen vormen valongevallen een belangrijk en toenemend probleem. Het zijn vaak de gewone dagelijkse oorzaken zoals: struikelen over een mat, een uitstekende stoeptegel of het vallen van een trapje tijdens het ramen zemen.

Van alle ouderen van 65 jaar en ouder valt ongeveer 34 % minimaal één keer per jaar en daarvan heeft 71 % medische hulp nodig. Heupfracturen en hoofd- en hersenletsel zijn daarbij de meest voorkomend letsels (cijfers uit 2018).

Het aantal valongevallen wordt onder andere hoger doordat ouderen langer thuis blijven wonen; Bijna de helft van de ongevallen vindt plaats in en om huis.

Oorzaken

 • Leeftijd: afnemende reactiesnelheid, evenwicht, zicht, gehoor en spierkracht, e.d.
 • Omgeving: ongelijke bestrating, onvoldoende verlichting, losse vloerkleedjes, drempel, slecht onderhouden rollator, gladde schoenen, slechte huishoudtrap, e.d.
 • Ziekten: CVA, beroerte, artrose, e.d.
 • Medicijnen: het gebruik van bepaalde medicijnen zoals slaap- en kalmeringsmiddelen

Herhaald vallen maakt je onzeker, waardoor de kans op vallen toeneemt.

De behandeling

De kans op vallen wordt door ons onderzocht tijdens een uitgebreid persoonlijk gesprek en meerdere testen. Dit om de mogelijke onderliggende oorzaken te achterhalen. Er wordt o.a. gekeken naar de problemen in de balans, spierkracht en looppatroon.

Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt. Er zal op ‘t individu een afgestemde oefenprogramma gemaakt worden gericht op evenwicht, functionele spierkrachtversterking, – looptraining en valtraining/-preventie (valtechnieken aanleren, gebruik maken van oefeningen op nagebootste ADL-situaties die een zeker valrisico in zich dragen).

Bij mensen met een verhoogde kans op botbreuken, kan de oefentherapie uitgebreid worden met botbelastende oefeningen.

Afspraak

Bv wilt u een afspraak maken? Dan kan dat met verwijzing van uw huisarts of specialist, maar u mag ook zonder verwijzing komen. U kunt dan contact met ons opnemen, waarna een eerste afspraak wordt gepland..

Binnen onze praktijk is Natascha Huls gespecialiseerd in ganganalyse, looptraining, valpreventie en valtraining.

Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie dan worden de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed door uw verzekering. Voor behandelingen die niet vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering hanteren wij de volgende tarieven.

Vragen

Indien u vragen heeft, neemt u gerust contact met ons op.

 

terug-knop

COPYRIGHT © 2017. ALL RIGHTS RESERVED.
J.Ottenheijm Webdesign FYSIOTHERAPIE DE JONG