• Opening Hours

  Maandag: 08.00 - 21.00 uur

  Dinsdag: 08.00 - 21.00 uur

  Woensdag: 08.00 - 20.30 uur

  Donderdag: 08.00 - 21.00 uur

  Vrijdag: 08.00 - 18.30 uur

 • 040 - 244 40 53
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESS

  Klik hier

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

EPTE

EPTE bij (chronische) peesklachten

Pijn in een pees is een veelvoorkomend probleem, maar geeft vaak een langdurige blessure die moeilijk op te lossen is. Dit wordt veroorzaakt door de hoge belasting die een pees te verwerken krijgt, maar ook door de het feit dat een pees van nature minimaal doorbloed is. Voor een normale functie van de pees is er voldoende doorbloeding aanwezig, maar als er een irritatie of beschadiging ontstaat dan heeft de pees eigenlijk net wat te weinig herstelmogelijkheid. Voorheen konden we binnen de fysiotherapie het natuurlijk herstel vooral stimuleren met gerichte oefeningen. Nu kunnen we het herstel ook positief beïnvloeden met EPTE.

Wat is het?

EPTE is een vorm van echogeleide percutane elektrolyse. Dit wil zeggen dat onder echogeleiding een dunne naald in de aangedane pees wordt gebracht. De naald wordt vervolgens onder een hele lichte stroom gezet. Dit zet een aantal lichaamseigen fysiologische reacties in gang die het herstel bevorderen.

In onze praktijk zijn Rob van de Ven, Thomas Hermans en Raymond de Jong gespecialiseerd in EPTE behandeling.

Kosten

EPTE wordt gebruikt als onderdeel van de totale behandeling. De EPTE behandeling wordt dan ook vergoed uit uw aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering? Dan hanteren wij de volgende tarieven.

Verwijzing huisarts/specialist

Wilt u een afspraak maken met één van onze therapeuten die EPTE toepassen? Hier heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist voor nodig. U kunt direct contact met ons opnemen.

Werkwijze

Onderzoek en diagnose

De fysiotherapeut zal door een vraaggesprek en gericht onderzoek uw klachten beoordelen. Bij het onderzoek wordt ook een echo gemaakt van de pees. Op de echobeelden kan de fysiotherapeut afwijkingen aan de pees beoordelen en bepalen in welk stadium uw peesblessure zich bevindt. Dit wordt meegenomen in de beslissing of behandeling met EPTE zinvol is bij uw blessure.

Behandeling

Een behandeltraject met EPTE beslaat meestal 4-6 behandelingen, afhankelijk van de ernst van de blessure. Tijdens en na EPTE bestaat het traject uit oefentherapie en andere aanvullende behandelvormen zoals bijvoorbeeld (medical) taping. Oefeningen vinden plaats in de oefenzaal op de praktijk. Het totale hersteltraject zal meestal 6 tot 12 weken in beslag nemen.

Na de behandeling

De dag na de behandeling kan de pees wat stijf aanvoelen. Dit is een normale reactie. U krijgt ook oefeningen mee om thuis uit te voeren. Na een behandeling met EPTE mag u gewoon bewegen. Bewegen kan het herstel alleen maar positief ondersteunen.

Naast behandeling met EPTE hebben we expertise en ruime ervaring op het gebied van:

COPYRIGHT © 2017. ALL RIGHTS RESERVED.
J.Ottenheijm Webdesign FYSIOTHERAPIE DE JONG