• Opening Hours

  Maandag: 08.00 - 21.00 uur

  Dinsdag: 08.00 - 21.00 uur

  Woensdag: 08.00 - 20.30 uur

  Donderdag: 08.00 - 21.00 uur

  Vrijdag: 08.00 - 18.30 uur

 • 040 - 244 40 53
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESS

  Klik hier

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Fascia therapie

Fasciatherapie

Wat is Fascia?

Fascia is het officiële woord voor het bindweefsel dat alle spieren, gewrichten, botten en organen omvat en verbindt. Dit bindweefsel vormt een geheel netwerk in het lichaam en zorgt er voor dat alles met elkaar verbonden is. Maar niet alleen verbindt het; het zorgt er ook voor dat spieren en zenuwen soepel en met minimale wrijving langs elkaar kunnen bewegen. Fascia bevat veel zenuwuiteinden en als het in een slechte conditie is kan het pijn veroorzaken. Ook kan door verklevingen in de fascia de beweeglijkheid beperkt zijn. Er zijn specifieke behandeltechnieken en oefeningen om de conditie van de fascia te verbeteren. De fasciatherapeut beheerst deze technieken.

Wat doet een Fasciatherapeut?

Via een speciale onderzoeksmethode kijkt de fasciatherapeut naar uw klacht in relatie tot eventueel andere (onopgemerkte) problemen. Na het onderzoek vindt er een inventarisatie van de problemen plaats en wordt een behandelplan opgesteld. Na iedere behandeling vindt er een test plaats om te kijken wat de progressie is van de behandeling. Het resultaat is vaak direct merkbaar!

Combinatie fasciatherapie / manueeltherapie, dry needling en oefentherapie

Fascia is zoals eerder beschreven met alles in het lichaam verbonden en zo ook met de gewrichten en spieren. Het doel van de fysio /fasciatherapeut is om het lichaam zo optimaal mogelijk te laten functioneren met minimale of liefst zonder pijn.

Belangrijk is dat niet alleen de fascia dan goed beweegt, maar ook de gewrichten soepel zijn en de spieren gezond functioneren. Binnen onze praktijk combineren we daarom meerdere therapievormen om tot het beste resultaat te komen.

Adviezen en oefeningen worden aangereikt om het resultaat verder te verbeteren of te onderhouden. Daarnaast is kennis over en inzicht in eigen handelen voorwaarde voor langdurig en definitief herstel. Gezonde voeding, leefstijl, ontspanning, goed ademen en voldoende water drinken zijn hierbij van belang.

Tips voor en gezonde fascia
 • Fascia kan je gezond houden door gevarieerd te bewegen, goed te ademen, regelmatig water te drinken en te ontspannen.
 • Gezond fascia moet voldoende water bevatten om in staat te zijn de dagelijkse belasting te verdragen. Uitgedroogde fascia geeft verklevingen, verhardingen en uiteindelijk ook pijnklachten. Door voldoende water te drinken houd je je bindweefsel soepel.
 • Voldoende gevarieerd bewegen zorgt voor hydratatie (bevochtigen) van het bindweefsel. Tevens zorgt bewegen voor verglijding van de verschillende lagen fascia. Bewegen naar de uiterste posities (sporten/rekken/yoga) is belangrijk voor het mobiel houden van gewrichten, spieren en bindweefsel.
 • Een goede ademhaling zorgt oa. voor ontspanning, vermindert verzuring in de spieren, stimuleert de lymfecirculatie in de romp en daarmee de fasciahydratatie, activeert de spijsvertering en reguleert de bloeddruk.

Binnen onze praktijk is Erik Biermans gespecialiseerd in fascia therapie.

COPYRIGHT © 2017. ALL RIGHTS RESERVED.
J.Ottenheijm Webdesign FYSIOTHERAPIE DE JONG