Een soepel herstelproces is belangrijk wanneer je een kruisband hebt verrekt of gescheurd. Heel vervelend natuurlijk wanneer zoiets je mobiliteit wegneemt. Door samen met een fysiotherapeut een herstel plan op te stellen kun jij zo snel mogelijk weer terug naar normaal. Bij Fysiotherapie de Jong zoeken we altijd naar een behandeling die een echte meerwaarde heeft in jouw persoonlijke herstel.

Afspraak maken?

Selecteer een van de onderstaande locaties!

Fysiotherapie de Jong, locatie Tonnaerstraat

Tonnaerstraat 13
5622 KX Eindhoven

040-2444053

Douglashout 32C
5621 DE Eindhoven

040-2444053

Sportpark Brandevoort 1
5706 KG Helmond

0492-798008

Symptomen kruisband opgerekt of gescheurd

Het meest opvallende signaal dat er een scheur is, is dat de knie opzwelt. Voor de rest is er niet veel verschil in klachten tussen het oprekken of scheuren van de knieband. Als je je zorgen maakt over een mogelijke blessure, al helemaal als je vermoed dat het gescheurd is. Is het verstandig om langs je huisarts of een fysiotherapeut langs te komen. Er zijn twee banden die kunnen scheuren, de knieband en de kruisband. Beide vertonen andere symptomen.

Wanneer de knieband scheurt is het aan de zijkant van de knie. Aan de kant waar de scheur zit zal de knie dik worden en mogelijk blauw. Dit komt door bloedvaatjes die kapot gaan op die plek.

Wanneer de kruisband scheurt voel of hoor je iets knappen. Vervolgens zal je pijn hebben aan de knie. Na een aantal uur wordt die knie dik en mogelijk blauw, dit komt door de bloeding die ontstaat in de knie. Je staat niet stevig op je been en kan er gemakkelijk doorheen zakken.

Fysiotherapie voor een gekneusde of gescheurde knie- of kruisband

Wanneer een kruis- of knieband is gescheurd hoeft er niet altijd geopereerd te worden. Fysiotherapie kan een goede ondersteuning zijn tijdens het herstelproces. Het weer aansterken van de spieren, de coördinatie en het uithoudingsvermogen zijn allemaal dingen waar fysiotherapie mee kan helpen. Het is lastig om te bedenken hoeveel je je knie echt belast. Daarom kunnen wij bij Fysiotherapie de Jong helpen met het aanpassen van je lichamelijke activiteit.

Team Fysiotherapie de Jong