• Opening Hours

  Maandag: 08.00 - 21.00 uur

  Dinsdag: 08.00 - 21.00 uur

  Woensdag: 08.00 - 20.30 uur

  Donderdag: 08.00 - 21.00 uur

  Vrijdag: 08.00 - 18.30 uur

 • 040 - 244 40 53
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESS

  Klik hier

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Fysiotherapie voor musici

Fysiotherapie Eindhoven

Fysiotherapie voor musici

Muzikanten, professioneel of amateur, worden regelmatig geconfronteerd met lichamelijke klachten die hen belemmeren in het spelen van hun instrument. Het plezier in het spelen wordt hierdoor natuurlijk ook verstoord. De fysiotherapeut met een specialisatie op het gebied van muziekgerelateerde klachten kan u helpen.

Wat is het?

De oorzaak van muziekgerelateerde klachten is vaak een combinatie van factoren. Eenzijdige en repeterende bewegingen, lang achter elkaar spelen, een slechte houding, een onjuiste techniek en teveel spierspanning tijdens het musiceren spelen een rol. Muzikanten stellen over het algemeen hoge eisen aan zichzelf en zijn perfectionistisch ingesteld.

In onze praktijk is Erik Biermans gespecialiseerd in klachten die kunnen ontstaan bij musici. Erik is zelf al jaren basgitarist en speelt ook in een band. In 2009 is er zelfs een artikel in het Eindhovens dagblad verschenen.

Kosten

Fysiotherapie voor musici wordt vergoed uit uw aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering? Dan hanteren wij de volgende tarieven.

Verwijzing huisarts/specialist

Wilt u een afspraak maken met Erik Biermans? Hier heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist voor nodig. U kunt direct contact met ons opnemen.

Werkwijze

Onderzoek en diagnose

Het onderzoek zal zich enerzijds richten op uw fysieke klachten. Anderzijds zal er gekeken worden naar de relatie tussen uw klachten en het bespelen van uw instrument. Neemt u dus uw instrument mee tijdens de eerste afspraak. Na afloop van de intake zal de diagnose en het behandelplan met u besproken worden.

Behandeling

Uiteraard zal tijdens de behandeling aandacht gegeven worden aan techniek en houding tijdens het bespelen van uw instrument. Verder zal, wanneer nodig, gewerkt worden aan spierontspanning, het oplossen van gewrichtsbeperkingen en mogelijk versterken van uw spieren.

Evaluatie van uw doelstellingen

Gedurende de behandeling worden de doelstellingen geëvalueerd en waar nodig bijgesteld. U krijgt adviezen om eventuele klachten in de toekomst te voorkomen.

Naast fysiotherapie voor musici hebben we expertise en ruime ervaring op het gebied van:

COPYRIGHT © 2017. ALL RIGHTS RESERVED.
J.Ottenheijm Webdesign FYSIOTHERAPIE DE JONG