• Opening Hours

  Maandag: 08.00 - 21.00 uur

  Dinsdag: 08.00 - 21.00 uur

  Woensdag: 08.00 - 20.30 uur

  Donderdag: 08.00 - 21.00 uur

  Vrijdag: 08.00 - 18.30 uur

 • 040 - 244 40 53
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESS

  Klik hier

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Geriatrie fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie

Wat is Geriatriefysiotherapie?

De geriatriefysiotherapeut is specialist in het begeleiden en revalideren bij problemen die ontstaan tijdens het ouder worden.  

Naarmate we ouder worden wordt bewegen soms lastiger. Terwijl voldoende bewegen juist van vitaal belang is voor het onderhouden van allerlei functies van het lichaam. De geriatriefysiotherapeut kan u helpen om minder last te hebben van de gevolgen van het ouder worden. 

 

Waarom de Geriatriefysiotherapeut?

Geriatriefysiotherapie zorgt ervoor dat de mensen op leeftijd zo vitaal mogelijk ouder kunnen worden. Heeft u bijvoorbeeld problemen met dagelijkse activiteiten zoals lopen, opstaan van een stoel of traplopen? Bent u bang om te vallen of ben je zelfs onlangs al eens gevallen? Ervaart u beperkingen na een beroerte, bij dementie of andere aandoeningen in relatie tot het ouder worden? Dan is de geriatriefysiotherapeut voor u de juiste fysiotherapeut.  

Onderzoek en behandeling

Via een uitgebreid persoonlijk gesprek en functionele testen wordt gekeken waar de geriatriefysiotherapeut u bij kan helpen. Daarna wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

 

Door training en actieve oefentherapie verbetert u uw spierkracht, evenwicht en looppatroon, gericht op het herwinnen van mobiliteit en zelfstandigheid. Of u leert omgaan met het verlies hiervan. Daarnaast worden gezinsleden en eventuele mantelzorgers geadviseerd en begeleid. 

Verwijzing huisarts/specialist

Wilt u een afspraak maken met onze Geriatriefysiotherapeut?

Behandeling op de praktijk kan met of zonder verwijzing. Voor behandeling aan huis is altijd een verwijzing nodig! Ook voor sommige indicaties die uit de basisverzekering worden vergoed is een verwijzing nodig.

Voor Geriatrie fysiotherapie kunt u bij ons in de praktijk terecht bij Susanne Rikken. Zij doorloopt op dit moment de masteropleiding Geriatrie fysiotherapie.
Natascha Huls is gespecialiseerd in de ouderenzorg.

Kosten

Geriatriefysiotherapie wordt vergoed uit uw aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering? Dan hanteren we de volgende tarieven.

Sommige indicaties worden vergoed uit de basisverzekering. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar. Wij kunnen u hierover ook informeren.  

Voor mensen met artrose knie/ heup is er een uitzondering! Hierbij worden bij iedereen de eerste 12 behandelingen vergoed vanuit de Basisverzekering.

Vragen

Indien u vragen heeft, neemt u gerust contact met ons op.

Naast Geriatriefysiotherapie zijn wij ook gespecialiseerd in de volgende vormen van fysiotherapie:

COPYRIGHT © 2017. ALL RIGHTS RESERVED.
J.Ottenheijm Webdesign FYSIOTHERAPIE DE JONG