• Opening Hours

  Maandag: 08.00 - 21.00 uur

  Dinsdag: 08.00 - 21.00 uur

  Woensdag: 08.00 - 20.30 uur

  Donderdag: 08.00 - 21.00 uur

  Vrijdag: 08.00 - 18.30 uur

 • 040 - 244 40 53
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESS

  Klik hier

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Fysiotherapie voor ouderen

Geriatrie fysiotherapie

Fysiotherapie voor ouderen

Naarmate men ouder wordt kan de beweeglijkheid afnemen. Mede hierdoor kunnen er beperkingen of klachten ontstaan. De ouderenzorg fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. De juiste behandeling en begeleiding kan bijdragen aan verbetering van kwaliteit van leven.

Wat is het?

De doelgroep van de ouderenzorg fysiotherapeut betreft niet alleen de kwetsbare oudere, maar ook mensen die beperkingen ervaren door bijvoorbeeld een beroerte, dementie of de ziekte van Parkinson. De ouderenzorg fysiotherapeut werkt vooral met oefentherapie, gericht op het herwinnen van of omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Daarnaast worden gezinsleden en eventuele mantelzorgers geadviseerd en begeleid.

Kosten

Fysiotherapie voor ouderen wordt vergoed uit uw aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering? Dan hanteren wij de volgende tarieven.

Verwijzing huisarts/specialist

Wilt u een afspraak maken met onze ouderenzorg fysiotherapeut? Hier heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist voor nodig. U kunt direct contact met ons opnemen.

Werkwijze

Onderzoek en diagnose

Het onderzoek zal zich vooral richten op de beperkingen die u ervaart in uw dagelijks leven. Tijdens het onderzoek zult u mogelijk één of meerdere functionele testen uitvoeren, om een duidelijk beeld te krijgen wat u wel of niet kunt. Uiteraard zal er ook aandacht zijn voor eventuele pijnklachten.

Behandeling

De behandeling zal veelal bestaan uit oefentherapie. Deze zal gericht zijn op uw specifieke situatie. Woont u bijvoorbeeld gelijkvloers of moet u nog dagelijks traplopen? Dit soort zaken zal de inhoud van uw behandelprogramma bepalen.

Evaluatie van uw doelstellingen

Gedurende de behandeling worden uw doelstellingen geëvalueerd en waar nodig bijgesteld.

Naast fysiotherapie voor ouderen zijn wij ook gespecialiseerd in de volgende vormen van fysiotherapie:

COPYRIGHT © 2017. ALL RIGHTS RESERVED.
J.Ottenheijm Webdesign FYSIOTHERAPIE DE JONG
Menu