• Opening Hours

  Maandag: 08.00 - 21.00 uur

  Dinsdag: 08.00 - 21.00 uur

  Woensdag: 08.00 - 20.30 uur

  Donderdag: 08.00 - 21.00 uur

  Vrijdag: 08.00 - 18.30 uur

 • 040 - 244 40 53
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESS

  Klik hier

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Haptonomie

Fysiotherapie Eindhoven

Haptonomie

Bij de haptonomie gaat men uit van het zintuig ‘voelen’ waarmee we, net als met de andere zintuigen, geboren zijn. Echter kan het voorkomen dat we denken van alles te ‘moeten’ waardoor dit voelend vermogen naar de achtergrond is geraakt. Hierdoor luisteren we niet meer naar ons lijf en raken we vervreemd van onszelf. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten waarvoor geen directe oorzaak aantoonbaar is. 

Wat is het?

Haptonomie gaat over het raken of geraakt worden in het gevoel. Het laat u stilstaan bij uw gevoel en brengt u in contact met uw lichaam. Uw lichaam geeft u namelijk veel signalen over hoe u zich voelt. Samen met de fysiotherapeut op haptonomische basis zorgt u dat er weer (meer) contact komt tussen het denken en voelen.

In onze praktijk is Erik Biermans gespecialiseerd in Haptonomie.

Kosten

Fysiotherapie op basis van haptonomie wordt deels vergoed uit uw aanvullende verzekering. Een behandeling middels haptonomie vraagt meer tijd dan een normale behandeling fysiotherapie. Hiervoor geldt een eigen bijdrage. We hanteren hierbij de volgende tarieven.

Verwijzing huisarts/specialist

Wilt u een afspraak maken met onze fysiotherapeut met de specialisatie haptonomie? Hier heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist voor nodig. U kunt direct contact met ons opnemen.

Werkwijze

Onderzoek en diagnose

Tijdens het onderzoek gaan we op zoek naar uw knelpunten. Dit kan op het lichamelijke, psychische en emotionele vlak zijn.  Ook kijken we naar de relatie met uw omgeving en contact met anderen. Aan de hand hiervan worden samen met u de doelstellingen bepaald welke u wil bereiken. Hierna wordt het behandelplan opgesteld.

Behandeling

Een haptonomische behandeling is gebaseerd op het onderlinge contact tussen u en de therapeut. De therapeut maakt voelbaar wat er bij u een negatieve invloed heeft. Dit kan op vele manieren en is afhankelijk van de hulpvraag.

Evaluatie van uw doelstellingen

Gedurende de behandeling worden uw doelstellingen geëvalueerd en waar nodig bijgesteld.

Naast fysiotherapie op basis van haptonomie zijn wij ook gespecialiseerd in de volgende vormen van fysiotherapie:

COPYRIGHT © 2017. ALL RIGHTS RESERVED.
J.Ottenheijm Webdesign FYSIOTHERAPIE DE JONG