Ontdek de voordelen van manuele therapie

Fysiotherapie in het algemeen is een belangrijke vorm van therapie. Manuele therapie is een soort fysiotherapie. Het richt zich op klachten die ontstaan door slecht bewegende gewrichten. Gewrichten die slecht bewegen kunnen namelijk zorgen voor verschillende klachten, bijvoorbeeld nekklachten. Bij een eerste behandeling kan je al minder pijn voelen en heb je een betere beweging van het gewricht. Is fysio en manuele therapie voor jou de beste optie? Fysiotherapie de Jong vertelt je meer over manueel therapie, zodat jij deze vraag kan beantwoorden.

Afspraak maken?

Selecteer een van de onderstaande locaties!

Tonnaerstraat 13
5622 KX Eindhoven

040-2444053

Douglashout 32C
5621 DE Eindhoven

040-2444053

Sportpark Brandevoort 1
5706 KG Helmond

0492-798008

Fysio Fitness - Fysiotherapie de Jong

Momenten dat je kiest voor manuele therapie

Bepaalde klachten vereisen een therapie als manueel therapie. Heb je last van klachten in je nek? Dan is manuele therapie een goede keuze. Klachten in het hoofd kunnen vaak ook een indicatie zijn dat je lichaam behoefte heeft aan een manueel therapeut. Deze klachten in het hoofd gaan vaak samen in combinatie met nekklachten en een stijve bovenrug. Bij klachten die hoog in je rug zitten kan je ook beter langsgaan bij de manuele therapeut, deze klachten gaan vaak samen met rib- en borstpijn. Hetzelfde geldt voor klachten in je schouder, deze gaan vaak samen met nekklachten. Een frozen shoulder, oftewel pijn en stijfheid in je schouder, kan ook verholpen worden door een manueel therapeut. Andere klachten die verholpen kunnen worden met manuele therapie zijn;

  • Klachten in de heup
  • Lage rugklachten die verder uitstralen naar je been
  • Als je duizelig wordt na het bewegen van je nek
  • Een tenniselleboog

Orthopedische manuele therapie

Naast reguliere manuele therapie bestaat er ook nog orthopedische therapie. Deze therapie gaat vooral om het onderzoeken en behandelen van patiënten die klachten hebben van het bewegingsapparaat, dus de wervelkolom, kaakgewricht en de gewrichten in de armen en benen.

Manuele therapie in Eindhoven

Ben jij nog op zoek naar een manuele therapeut in Eindhoven? Dan helpen wij jou graag verder bij Fysiotherapie de Jong. Plan een afspraak in en we kijken samen naar een perfect behandelingsplan voor jouw klacht!

Team Fysiotherapie de Jong