• Opening Hours

  Maandag: 08.00 - 21.00 uur

  Dinsdag: 08.00 - 21.00 uur

  Woensdag: 08.00 - 20.30 uur

  Donderdag: 08.00 - 21.00 uur

  Vrijdag: 08.00 - 18.30 uur

 • 040 - 244 40 53
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESS

  Klik hier

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Elleboogklachten

Elleboogklachten

Het ellebooggewricht is een bijzonder gewricht omdat dit gewricht één bot uit je bovenarm verbindt met twee botten uit de onderarm. In dit gewricht is het buigen en strekken van de arm mogelijk maar ook het draaien van de onderarm t.o.v. de bovenarm waarbij de twee botten in de onderarm om elkaar draaien.

Rond de elleboog komen niet zo vaak gewrichtsproblemen voor. De twee meest voorkomende klachten zijn de tennis- en de golferselleboog.

Tenniselleboog (epicondylitis lateralis)

De tenniselleboog wordt gekenmerkt door pijn aan de buitenzijde van de elleboog/onderarm. Het wordt veroorzaakt door een overbelasting van de pezen/spieren die van de elleboog naar de pols lopen. De tenniselleboog wordt veroorzaakt door een herhaalde aanspanning  van de onderarmspieren. Dit kan uiteraard door veelvuldig tennis spelen veroorzaakt worden, maar ook door andere langdurige belasting van de arm, zoals klussen, schilderen, snoeien in de tuin, beeldschermwerk, frequent gebruik van bepaalde gereedschappen (schroevendraaiers etc.) of huishoudelijk werk.
Een tenniselleboog gaat in vrijwel alle gevallen vanzelf over. De duur van de klachten kan echter aanzienlijk zijn. Schattingen over de gemiddelde duur variëren van negen maanden tot twee jaar. Nadien is ongeveer 90% van de patiënten van de klachten af.

Golferselleboog (epicondylitis medialis)

Een golferselleboog is een overbelasting van de pezen/spieren aan de binnenzijde van de elleboog. Er is meestal sprake van pijnklachten, maar soms gaat dit samen met een tintelend gevoel ter hoogte van de pink en ringvinger. De klachten worden opgewekt bij het buigen van de vingers en tegelijkertijd de pols bewegen in de richting van de handpalm. Onderhands iets oppakken wekt klachten op. Het is belangrijk dat een beknelling of irritatie van de zenuw ter hoogte van de elleboog hier niet de oorzaak van de klachten is. Je huisarts of fysiotherapeut kan dit goed differentiëren.
De golferselleboog is een hinderlijke aandoening waar men een tijd last van kan hebben, soms wel enkele maanden. Toch gaat deze aandoening meestal vanzelf weer over.

Zowel de tennis- als de golferselleboog herstellen dus veelal vanzelf, alleen duurt volledig herstel vaak lang. De fysiotherapeut kan u helpen bij dit herstel. Een effectieve techniek voor de behandeling van deze klachten is dry needling. Binnen onze praktijk zijn Erik Biermans, Evelien Renders en Raymond de Jong gespecialiseerd in dry needling.

terug-knop

COPYRIGHT © 2017. ALL RIGHTS RESERVED.
J.Ottenheijm Webdesign FYSIOTHERAPIE DE JONG