• Opening Hours

  Maandag: 08.00 - 21.00 uur

  Dinsdag: 08.00 - 21.00 uur

  Woensdag: 08.00 - 20.30 uur

  Donderdag: 08.00 - 21.00 uur

  Vrijdag: 08.00 - 18.30 uur

 • 040 - 244 40 53
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESS

  Klik hier

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Dry needling

dry needling

Dry needling

Tijdens het dagelijks leven krijgt ieder mens een bepaalde mate aan fysieke belasting te verwerken. Werk, hobby, sport, huishouden en bijvoorbeeld zorg voor de kinderen vragen fysieke activiteit van uw lichaam. Vaak bent u fit genoeg om dit allemaal aan te kunnen. Om verschillende redenen kan het echter ook een overbelasting van spieren veroorzaken. Een overbelaste spier kan gespannen aanvoelen en heeft vaak meerdere pijnlijke punten. Dry needling kan u hierbij helpen.

Wat is het?

De pijnlijke punten in de spieren die door overbelasting ontstaan, worden triggerpoints genoemd. Tijdens dry needling worden deze triggerpoints met behulp van een acupunctuurnaaldje behandeld, waardoor ze ontspannen.

In onze praktijk zijn Erik Biermans, Raymond de Jong en Evelien Renders gespecialiseerd in dry needling.

Kosten

Dry needling wordt gebruikt als onderdeel van de totale behandeling. De behandeling dry needling wordt dan ook vergoed uit uw aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering? Dan hanteren wij de volgende tarieven.

Verwijzing huisarts/specialist

Wilt u een afspraak maken met één van onze therapeuten die dry needling toepassen? Hier heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist voor nodig. U kunt direct contact met ons opnemen.

Werkwijze

Onderzoek en diagnose

De fysiotherapeut zal door een vraaggesprek en gericht onderzoek uw klachten beoordelen. De spieren worden onderzocht op triggerpoints. De therapeut voelt met de vingers of er verhardingen in de spier te vinden zijn. Precies die punten zal de therapeut gaan behandelen om de spieren te ontspannen.

Behandeling

Tijdens de behandeling voelt u het naaldje in principe niet. Als het triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dit geeft een soort kramp gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen.

Na de behandeling

Na de behandeling heeft u mogelijk gedurende enkele uren een vermoeid en zwaar gevoel in de behandelde spier. In de loop van de dag is dit vaak al hersteld. Daarna heeft u mogelijk nog maximaal 1-2 dagen een licht gevoel van spierpijn in de spier. U mag na een dry needling behandeling gewoon bewegen en zelfs sporten.

Naast dry needling hebben we expertise en ruime ervaring op het gebied van:

COPYRIGHT © 2017. ALL RIGHTS RESERVED.
J.Ottenheijm Webdesign FYSIOTHERAPIE DE JONG