Dry Needling

Dry needling kan helpen bij overbelaste spieren. Een overbelaste spier kan namelijk gespannen aanvoelen, je zult last hebben van meerdere pijnlijke punten. Door gebruik te maken van dry needle is dit op te lossen. Dry needling zal vaak één keer per week plaatsvinden, vervolgens wordt dit geëvalueerd na een paar sessies. Dit kan echter wel verschillen per behandeling en klacht.

Afspraak maken?

Selecteer een van de onderstaande locaties!

Tonnaerstraat 13
5622 KX Eindhoven

040-2444053

Douglashout 32C
5621 DE Eindhoven

040-2444053

Sportpark Brandevoort 1
5706 KG Helmond

0492-798008

Redenen om je met Dry Needling te laten behandelen

Spieren hebben ‘motorische units’ in zich, dit zijn kleine zenuwbanen. Het aan- en ontspannen van de spier is de taak van deze kleine zenuwbanen. Overbelasting zorgt ervoor dat de zenuwbanen ontregeld raken. Zo blijft de spier constant aangespannen, oftewel, het is een triggerpoint. Massage heeft weinig invloed op de triggerpoints, aangezien deze meestal dieper in de spier liggen. Dry Needling zal met acupunctuurnaaldjes de spier wat dieper behandelen. Los jouw triggerpoints hiermee effectiever op.

Het gevolg van Dry Needling

De eerste uren na de behandeling kun je last hebben van de behandelde spieren. Nachtrust zal dit wel verminderen. Geleidelijk zal de pijn volledig afnemen en binnen één tot vijf dagen heb je er geen last meer van. Het lange termijn voordeel van Dry Needling is dat je triggerpoints weg zullen gaan en je dus minder pijn zult ervaren in je spieren.

Waar kan jij je met Dry Needling laten behandelen

Fysiotherapie de Jong heeft verschillende specialisaties, waaronder Dry Needling. Op basis van een vraaggesprek zal de fysiotherapeut jouw klachten beoordelen. Het is niet nodig om eerst een verwijzing te krijgen van een huisarts of specialist. Neem direct contact op met Fysiotherapie de Jong om jouw triggerpoints te verhelpen.