De manueel therapeut is specialist in het oplossen van problemen die ontstaan door slecht bewegende gewrichten.

Manuele therapie

Gewrichten die niet goed bewegen kunnen allerlei klachten veroorzaken. Je hebt bijvoorbeeld rug- of nekklachten die je belemmeren in werk of hobby. De manueel therapeut kan je helpen deze klachten op te lossen. Vaak kun je na de eerste behandeling manuele therapie al direct beter bewegen en nemen pijnklachten snel af.

Waarom de Manuele therapeut?

De manuele therapeut is specialist in het oplossen van problemen die ontstaan door slecht bewegende gewrichten. Manuele therapie is zeer effectief gebleken bij de behandeling van rugklachten, nekklachten, hoofdpijn, schouderklachten, heupklachten en pijn in de arm of het been.

Onderzoek en behandeling

Na een vraaggesprek zal er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd worden. De manuele therapeut beoordeeld alle gewrichten die te maken kunnen hebben met jouw klachten. Daarna zal de diagnose met je besproken worden en worden de doelstellingen voor de behandeling bepaald.

 

De behandeling bestaat vaak uit mobilisaties en manipulaties van gewrichten om deze weer goed te laten bewegen. Daarnaast starten we met oefentherapie, vaak in samenwerking met een collega in de praktijk. De therapeut zal je uitgebreid voorlichten, zodat je zelfstandig in staat bent om klachten in de toekomst te voorkomen.

Kosten

Manuele therapie wordt vergoed uit je aanvullende verzekering. Heb je geen aanvullende verzekering? Dan hanteren wij de volgende tarieven.

Verwijzing huisarts/specialist

Wil je een afspraak maken met één van onze manuele therapeuten? Hiervoor heb je geen verwijzing van je huisarts of specialist nodig. Je kunt direct contact met ons opnemen.

Onze manuele therapeuten zijn Evelien Renders, Raymond de Jong en Vincent Kluitmans.