De sportfysiotherapeut is specialist in het analyseren en revalideren van problemen die ontstaan tijdens het dagelijks bewegen en sporten.

Sportfysiotherapie

Sporten en bewegen in het algemeen hebben een positieve invloed op jouw dagelijks functioneren. Fysieke klachten kunnen er echter voor zorgen dat bewegen pijnlijk wordt en sporten zelfs niet meer mogelijk is. Of je nu topsporter bent of dagelijks een wandeling maakt, de sportfysiotherapeut houdt jou in beweging. 

Waarom de Sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut is specialist in het analyseren van het bewegen van de mens. Tijdens sporten of bewegen kunnen klachten ontstaan door bijvoorbeeld gebrek aan kracht, onvoldoende stabiliteit van gewrichten of zelfs een verkeerd bewegingspatroon. Samen met jou wordt gewerkt aan het verbeteren van de voorwaarden voor gezond bewegen of het optimaliseren van jouw sportprestatie. 

Onderzoek en behandeling

Na een vraaggesprek zal de sportfysiotherapeut een bewegingsanalyse maken, om duidelijk te krijgen wat er misgaat tijdens het bewegen. De diagnose wordt besproken en samen met jou worden de doelstellingen voor de behandeling bepaald.  

Behandeling bestaat veelal uit oefentherapie en training. Daarnaast wordt ook gewerkt aan het optimaliseren van de sportspecifieke beweging, door bijvoorbeeld mobilisaties of rektechnieken. Uiteraard word je uitgebreid voorgelicht om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen. 

Kosten

Sportfysiotherapie wordt vergoed uit je aanvullende verzekering. Heb je geen aanvullende verzekering? Dan hanteren wij de volgende tarieven.

Verwijzing huisarts/specialist

Wil je een afspraak maken met één van onze sportfysiotherapeuten? Hier heb je geen verwijzing van je huisarts of specialist voor nodig. Je kunt direct contact met ons opnemen. 

In onze praktijk zijn Rob van de Ven en Raymond de Jong gespecialiseerd in sportfysiotherapie.