Dry needling is zeer effectief in het oplossen van spanning in spieren. Spanning ontstaat door verkramping in de spier, welke soms al jaren aanwezig kan zijn.

Dry Needling

Tijdens het dagelijks leven krijgt ieder mens een bepaalde mate van fysieke belasting te verwerken. Werk, hobby, sport, huishouden en bijvoorbeeld zorg voor de kinderen vragen fysieke activiteit van uw lichaam. Vaak ben je fit genoeg om dit allemaal aan te kunnen. Om verschillende redenen kan het echter ook een overbelasting van spieren veroorzaken. Een overbelaste spier kan gespannen aanvoelen en heeft vaak meerdere pijnlijke punten. Dry needling kan je hierbij helpen.

Waarom Dry Needling

In onze spieren zitten heel veel ‘motorische units’, een kleine zenuwbaan die verantwoordelijk is voor het aan- en ontspannen van dat deel van de spier. Door overbelasting kunnen die zenuwbanen ontregeld raken waardoor dat deel in de spier constant aangespannen blijft. Dit noemen we een triggerpoint. Deze triggerpoints zijn vaak pijnlijk maar kunnen ook uitstralende pijn veroorzaken.

Deze triggerpoints liggen vaak dieper in de spier, waardoor je er bijvoorbeeld met massage weinig invloed op hebt. Omdat we tijdens dry needling met een acupunctuurnaaldje werken, kunnen we nu wel wat dieper in de spier behandelen. De triggerpoints kunnen we hiermee veel effectiever oplossen.

Onderzoek en behandeling

De fysiotherapeut zal door een vraaggesprek en gericht onderzoek jouw klachten beoordelen. De spieren worden onderzocht op triggerpoints. De therapeut voelt met de vingers of er verhardingen in de spier te vinden zijn. Precies die punten zal de therapeut gaan behandelen om de spieren te ontspannen. 

Tijdens de behandeling voel je niets van de acupunctuurnaald. Je voelt dus geen scherpe of prikkende pijn. Als we op het triggerpoint zitten dan krijg je wel een drukkend gevoel in de spier. Je kunt ook een korte aanspanning van de spier voelen.

Kosten

Dry Needling wordt vergoed uit je aanvullende verzekering. Heb je geen aanvullende verzekering? Dan hanteren wij de volgende tarieven.

Verwijzing huisarts/specialist

Wil je een afspraak maken met één van onze therapeuten die dry needling toepassen? Hier heb je geen verwijzing van de huisarts of specialist voor nodig. Je kunt direct contact met ons opnemen.

In onze praktijk zijn Evelien Renders en Raymond de Jong gespecialiseerd in dry needling.