Door middel van bokstherapie kan stressgevoel verminderen en bijvoorbeeld het zelfvertrouwen enorm toenemen. 

Bokstherapie

Bokstherapie is een vorm van therapie met technieken uit het boksen en kickboksen gericht op het versterken van lichaam en geest. Zo kan het bijvoorbeeld ingezet worden voor het verhogen van het zelfvertrouwen en de weerbaarheid, het verminderen van aan stress-gerelateerde klachten of zelfs bij traumagerelateerde klachten zoals PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis).

Zie artikel: “Kan bokstherapie bijdragen aan het herstel van PTSS“. De Psycholoog, september 2018), geschreven door onze collega Rob van de Ven.

Waarom Bokstherapie?

Onze ervaring is dat vechtsport agressie en stress bij een persoon kan verminderen. Door fysiek bezig te zijn neemt de spanning en stress af waardoor de spreekwoordelijke emmer minder snel overloopt. Hierdoor worden de voorwaarden gecreëerd om een sterkere versie van jezelf te worden, zowel geestelijk als lichamelijk.  

Onderzoek en behandeling

De therapie start met een intakegesprek. Hierbij worden jouw problemen in kaart gebracht en maken we kennis met elkaar. Daarna beginnen we met het aanleren van de bokstechnieken. De bokstraining wordt opgebouwd van het boksen op de pads (handkussens) naar het daadwerkelijk sparren op het lichaam, gecombineerd met specifieke oefeningen. Er wordt voor en na iedere sessie geëvalueerd hoe het gaat om het vervolg van de therapie zo goed mogelijk af te stemmen.   Over het algemeen zijn er gemiddeld 12 behandelingen van 50 minuten nodig om je doel te bereiken. Met een frequentie van 1 keer per week komt dit neer op ongeveer 3 maanden. 

Kosten

De bokstherapie wordt deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering, het andere deel komt voor jouw eigen rekening en is gelijk aan het tarief van een reguliere behandeling fysiotherapie.  

Verwijzing huisarts/specialist

Wil je een afspraak maken voor bokstherapie? Hiervoor heb je geen verwijzing van je huisarts of specialist nodig. Je kunt direct contact met ons opnemen. De bokstherapie wordt gegeven door Rob van de Ven.