Perifeer Arterieel Vaatlijden

Etalagebenen worden officieel ‘Claudicatio intermittens’ of ‘Perifeer Arterieel Vaatlijden’ genoemd. Het wordt Etalagebenen genoemd door de houding die patiënten aannemen bij rust door pijn: stoppen met lopen en ‘etalage bekijken’. Etalagebenen ontstaan doordat er door de slagaders te weinig zuurstof toegevoerd wordt aan de beenspieren. Deze spieren gebruik je tijdens het lopen. De slagaders voeren te weinig zuurstof aan de spieren wanneer ze vernauwd zijn, dit ontstaat door een slagaderverkalking.

Afspraak maken?

Selecteer een van de onderstaande locaties!

Tonnaerstraat 13
5622 KX Eindhoven

040-2444053

Douglashout 32C
5621 DE Eindhoven

040-2444053

Sportpark Brandevoort 1
5706 KG Helmond

0492-798008

Claudicatio Intermittens - Fysiotherapie de Jong

De behandeling van etalagebenen met fysiotherapie

Bij de behandeling van etalagebenen wordt er als eerste gekozen voor looptherapie. Looptherapie zorgt voor het vergroten van de pijnvrije loopafstand. Het wordt aangeraden om de looptherapie uit te voeren onder toezicht van een fysiotherapeut die is aangesloten bij het Landelijk netwerk Chronisch Zorgnet. Dit levert aanzienlijk beter resultaat op.

Een ander voordeel van een behandeling van etalagebenen door een fysiotherapeut is dat de therapeut meekijkt naar je leefstijl. Het kan namelijk zo zijn dat leefstijlveranderingen nodig zijn om risico op terugkerende problemen te verminderen. Leefstijlveranderingen kunnen zijn gezond eten, een actieve leefstijl en stoppen met roken.

Etalagebenen looptherapie

Looptherapie is niet hetzelfde als wandelen. Looptherapie is een stevige wandelpas die zeer regelmatig geoefend wordt met een steeds grotere afstand. Minimaal vijf keer in de week looptherapie is goed, maar dagelijks looptherapie beoefenen levert het beste resultaat op.

De fysiotherapeut zal de beste bewegingsmogelijkheden met je bespreken, zo komen jullie samen tot een persoonlijk trainingsprogramma. Dit zorgt voor het beste resultaat. Daarnaast wordt er besproken hoe je een actieve levensstijl kunt ontwikkelen, maar ook te onderhouden. De fysiotherapeut helpt bij het opbouwen van uithoudingsvermogen en het verbeteren van je looppatroon. Heb je last van angst voor inspanning? Dan helpt Fysiotherapie de Jong je daar ook graag bij!

Fysiotherapie de Jong

Etalagebenen fysiotherapie kan best spannend zijn, daarom is het fijn om deze therapie met een professionele therapeut te doen. Fysiotherapie de Jong helpt je hier graag bij. Plan je afspraak snel in!

Team Fysiotherapie de Jong