Fysiofitness is een actieve training om de lichamelijke belastbaarheid te verbeteren en je daardoor fitter en gezonder te voelen.
Met begeleiding op maat, waarbij rekening wordt gehouden met je persoonlijke mogelijkheden en wensen.

Waarom Fysiofitness?

Een veel voorkomende oorzaak van gezondheidsproblemen is het feit dat mensen steeds minder gaan bewegen. Een groot deel van de Nederlandse bevolking beweegt te weinig, soms zelfs minder dan één uur per dag. De laatste jaren wordt door onderzoek steeds duidelijker dat te weinig beweging allerlei gezondheidsproblemen kan veroorzaken. De fysiotherapeut is bij uitstek de deskundige om je op weg te helpen naar een actiever leven. Hiermee bevorder je in belangrijke mate je gezondheid.

Voor wie is Fysiofitness?

Het programma is ontwikkeld voor mensen die de stap naar meer bewegen willen maken (bijvoorbeeld na een periode van fysieke klachten/blessures), maar zich niet willen aansluiten bij een reguliere sportvereniging en meer individuele begeleiding zoeken. Voor mensen met specifieke klachten maken we een trainingsprogramma gericht op je specifieke doel. Ook mensen met meer sportervaring kunnen bij ons terecht aangezien het trainingsprogramma altijd individueel is.

Het programma

Het trainingsprogramma wordt gemaakt op basis van je individuele doelen en wensen. Je oefenprogramma zal veelal bestaan uit:

  • Instructie van de oefeningen met als doel het verbeteren van je juiste houding en beweging. Er wordt rekening gehouden met je individuele dagelijkse omstandigheden, zoals werk en hobby.
  • Spierversterking met als doel het verbeteren van het spieruithoudingsvermogen, de spierkracht en de belastbaarheid van pezen en gewrichtsbanden.
  • Vergroting van het algemeen uithoudingsvermogen.

Het programma wordt uitgevoerd in onze ruime oefenzaal. Enerzijds zal je oefeningen uitvoeren op onze kracht- en cardioapparatuur. Anderzijds zullen de krachtoefeningen zoveel mogelijk functioneel zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat je oefeningen met losse gewichten krijgt, waarbij specifieke bewegingen uit je dagelijks leven worden getraind.

Na de intake wordt voor ieder individu een op zijn/haar situatie aangepast trainingsprogramma gemaakt.

De trainingsopbouw is zo samengesteld dat er geleidelijke toename van de belastbaarheid ontstaat.

Er wordt onder begeleiding één of twee maal per week getraind in kleine groepen. De fysiotherapeut begeleidt de training en geeft voorlichting ter stimulering van een actieve en gezonde leefstijl.

Kosten

Fysio-fitness wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Wij hanteren de volgende tarieven.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je dan verder informeren over de mogelijkheden en trainingstijden. Ook ben je van harte welkom om tijdens de trainingen een keer te komen kijken en je vragen te stellen.

Fysiofitness wordt gegeven op onze locatie aan de Tonnaerstraat.