Nekklachten en hoofdpijn kunnen je erg beperken in je dagelijks leven. Je wilt graag snel verlichting van deze klachten om zo beter te kunnen functioneren op het werk en in het dagelijks leven.

De bijhorende klachten van nekklachten

Nekpijn kan geleidelijk of in één keer ontstaan. Pijn in de nek is vaak zeurend maar kan soms ook een stekend karakter hebben. Bij hevige pijn kunnen bepaalde bewegingen niet meer goed uitgevoerd worden. Ook kan de pijn uitstralen naar het hoofd, de schouder of arm en soms zelfs tot aan de vingers. Dit kan zeer belemmerend zijn in het dagelijks leven. Gelukkig kan fysio nekklachten verlichtingen en het herstelproces bevorderen.

Heb je nekklachten en woon je in Helmond dan kun je terecht op onze vestiging in Brandevoort.

Maar natuurlijk ben je ook welkom bij één van onze praktijken in Eindhoven.

Afspraak maken?

Selecteer een van de onderstaande locaties!

Tonnaerstraat 13
5622 KX Eindhoven

040-2444053

Douglashout 32C
5621 DE Eindhoven

040-2444053

Sportpark Brandevoort 1
5706 KG Helmond

0492-798008

lage rugpijn - Fysiotherapie de Jong

Oorzaken van pijn in de nek

Pijn in de nek kan verschillende oorzaken hebben. Vaak komt het doordat je langdurig in dezelfde houding zit, bijvoorbeeld achter de computer of met je mobiel. De klachten komen dan langzaam opzetten en worden steeds erger. Soms veroorzaken de nekklachten ook hoofdpijn.

In sommige gevallen kan het ineens in je nek schieten. Dit noemen we dan acute nekklachten en als je hoofd daarbij scheef staat, noemen we het een acute torticollis.

De behandeling bestaat meestal uit het mobiliseren, en eventueel manipuleren, van de wervelkolom, het ontspannen van de omringende spieren en het geven van houdings- en belastingsadvies.

Fysio bij nekklachten

Het herstel van nekklachten kan variëren in tijdsduur. Dit is niet alleen afhankelijk van de ernst van de fysieke klacht maar ook afhankelijk van jouw eigen herstelvermogen. Dit herstelvermogen kan verminderd raken door stress. In tijden van stress herstelt je lichaam niet meer goed van de belasting die erop uitgeoefend wordt. Hierdoor kan een voor jou normale belasting ineens leiden tot een overbelasting. Dit uit zich dan in de vorm van nekpijn. Met fysio bij nekklachten kun je het herstelproces ondersteunen en voorkomen dat klachten later weer terugkomen. Tijdens een behandeling word je geïnformeerd en krijg je advies voor jouw situatie. Je leert onder andere een goede houding aannemen, jezelf te ontspannen, hoe je de juiste spieren moet versterken en hoe je jezelf flexibel kunt houden.

Team Fysiotherapie de Jong