Pijn in de onderrug is een veelvoorkomend probleem. Vaak zijn de klachten van korte duur, maar soms duren de onderrug klachten langer of zijn ze chronisch. Ze kunnen langzaam ontstaan of plotseling. De fysiotherapeut kan in veel gevallen de rugpijn verminderen of zelfs helemaal oplossen. Ook kan de fysiotherapeut helpen met het onderzoeken van de oorzaak van de klachten onderrug en de huisarts of dokter ondersteunen.

Afspraak maken?

Selecteer een van de onderstaande locaties!

Tonnaerstraat 13
5622 KX Eindhoven

040-2444053

Douglashout 32C
5621 DE Eindhoven

040-2444053

Sportpark Brandevoort 1
5706 KG Helmond

0492-798008

lage rugpijn - Fysiotherapie de Jong

Oorzaken van pijn in onderrug

Veel mensen krijgen ergens in hun leven wel eens acute pijn in de rug. Er zijn veel factoren die de kans op klachten in de onderrug vergroten. Zoals stress, overgewicht en langdurig zitten, dit alles gecombineerd met een gebrek aan beweging. Tegenwoordig is het niet meer weg te denken dat veel mensen een groot deel van de dag achter de computer zitten. Maar ook mensen die veel moeten rijden van en naar het werk kunnen last krijgen van hun onderrug. In veel gevallen van acute pijn in de rug is er zware belasting aan vooraf gegaan: mensen hebben de dag ervoor flink geklust, of in de tuin gewerkt. De rugspieren zijn dan vermoeid, waardoor het ineens in de rug kan schieten. Dit wordt dan nog wel eens spit of acute lumbago genoemd. De pijn kan hierbij ook uitstralen naar een of beide benen. Mogelijk is er dan een druk op de zenuw in het spel, maar dit is niet altijd het geval.

Wat kun je doen om de pijn te verminderen?

Meestal herstellen acute rugklachten binnen 1-2 weken vanzelf. Fysiotherapie de Jong kan je oefeningen geven en adviseren over een betere levensstijl om het herstelproces te verbeteren en klachten in de toekomst te voorkomen.

Hoe werkt Fysiotherapie De Jong?

Wanneer je bij fysiotherapie de Jong komt voor een intakegesprek zal je therapeut onderzoeken wat de oorzaak is van jouw onderrug klachten en welke structuren betrokken zijn. Daarna wordt er met jou een behandelplan voor fysio onderrug opgesteld. De behandeling kan variëren van manuele handelingen op de bank tot adviezen en oefentherapie bij ons in de oefenzaal. Onze fysiotherapeuten met een specialisatie voor het behandelen van de rug kunnen je ondersteunen. Neem contact op als je vragen hebt of om een afspraak te maken voor fysio onderrug!

Team Fysiotherapie de Jong