EPTE is een nieuwe behandelmethode voor chronische peesblessures die het bindweefselherstel in de pees stimuleert. 

EPTE

Pijn in een pees is een veelvoorkomend probleem, maar geeft vaak een langdurige blessure die moeilijk op te lossen is. Dit wordt veroorzaakt door de hoge belasting die een pees te verwerken krijgt. Voorheen konden we binnen de fysiotherapie het natuurlijk herstel vooral stimuleren met gerichte oefeningen. Nu kunnen we het herstel ook positief beïnvloeden met EPTE. 

Waarom EPTE

EPTE is wat betreft werkingsmechanisme vergelijkbaar met shockwave. Bij shockwave wordt gebruik gemaakt van hoog frequente trillingen om het bindweefselherstel te stimuleren. Een mechanische prikkel tot herstel dus. Bij EPTE wordt ook gebruik gemaakt van een mechanische prikkel, maar daarnaast ook een lichte elektrische stroom die een chemische reactie in de pees opwekt waardoor het peesherstel extra wordt gestimuleerd.

Heb je al langdurig pijn in de kniepees, achillespees, buitenzijde elleboog, schouder of hielspoorklachten? Dan kan EPTE mogelijk een oplossing voor je zijn.  

Onderzoek en behandeling

Bij het onderzoek wordt ook een echo gemaakt van de pees. Op de echobeelden kan de fysiotherapeut afwijkingen aan de pees beoordelen en bepalen in welk stadium jouw peesblessure zich bevindt. Dit wordt meegenomen in de beslissing of behandeling met EPTE zinvol is bij jouw blessure.

EPTE is een vorm van echogeleide percutane elektrolyse. Dit wil zeggen dat onder echogeleiding een dunne naald in de aangedane pees wordt gebracht. De naald wordt vervolgens onder een hele lichte stroom gezet. Dit klinkt uiteraard als een pijnlijke behandeling, maar dat valt heel erg mee. Zowel het inbrengen van de naald als de lichte stroom geeft hooguit een oncomfortabel gevoel maar is zelden echt pijnlijk.

Een behandeltraject met EPTE beslaat meestal 4-6 behandelingen, afhankelijk van de ernst van de blessure. Tijdens en na EPTE bestaat het traject uit oefentherapie en andere aanvullende behandelvormen zoals bijvoorbeeld (medical) taping. Het totale hersteltraject zal meestal 6 tot 12 weken in beslag nemen. 

Kosten

EPTE wordt gebruikt als onderdeel van de totale behandeling. De EPTE behandeling wordt dan ook vergoed uit jouw aanvullende verzekering. Heb je geen aanvullende verzekering? Dan hanteren wij de volgende tarieven.

Verwijzing huisarts/specialist

Wil je weten of EPTE jou kan helpen in het herstel van je blessure? Neem dan gerust eens contact op met ons. Je hebt geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. In onze praktijk is Rob van de Ven gespecialiseerd in EPTE behandeling.