Snel en duurzaam herstel bij blessures

Fysiotherapie kan met lichamelijke problemen helpen. In fysiotherapie zijn er veel specialiteiten, een daarvan is fysiotherapie sport. Dit specialisme richt zich voornamelijk op preventie, voorlichting en behandelingen van sportblessures. De fysiotherapeut gespecialiseerd in sport weet precies wat er in jouw lichaam gebeurt tijdens het sporten en weet dus ook hoe een sportend persoon geblesseerd raakt. Ook is het fijn om te weten dat de sportfysiotherapeut begrijpt waarom jij sporten zo belangrijk vindt.

De sport fysiotherapeut behandelt ook een kwetsbaardere doelgroep, denk aan ouderen en kinderen. Sport wordt dan ingezet als onderdeel van de therapie. Tot slot behandelt deze fysiotherapeut mensen die graag een marathon willen lopen of een bepaalde sport willen gaan doen, maar niet weten waar ze moeten beginnen. De sport fysiotherapie helpt je met persoonlijk advies. Je herkent een sporttherapeut aan het NVFS-kenmerk.

Afspraak maken?

Selecteer een van de onderstaande locaties!

Tonnaerstraat 13
5622 KX Eindhoven

040-2444053

Douglashout 32C
5621 DE Eindhoven

040-2444053

Sportpark Brandevoort 1
5706 KG Helmond

0492-798008

Fysio Fitness - Fysiotherapie de Jong

Hoe fysiotherapie sport jou kan helpen

De sport fysiotherapie in Eindhoven helpt blessures aan alle spieren en gewrichten, de meest voorkomende zijn de knie, enkel en schouder. Buiten het behandelen van geblesseerde spieren en gewrichten kan een sportfysiotherapeut ook helpen bij het trainen van lichaamsdelen die nog wel belastbaar zijn. Zo worden blessures voorkomen.

Een NVFS-kenmerk

Het NVFS-kenmerk zorgt ervoor dat je de sportfysiotherapeut herkent. Het is een afkorting van ‘Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg’. Deze is opgericht in 1981 en het is de belangenorganisatie en het servicebureau voor sportfysiotherapeuten. Het maakt deel uit van het KNGF, een afkorting van ‘Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie’.

Een sporttherapie bij jou in de buurt

Ben jij op zoek naar een sport fysiotherapie en woon je in of rondom Eindhoven? Neem dan contact op met Fysiotherapie de Jong en dan helpen wij je graag verder!

Team Fysiotherapie de Jong