Ben jij een fanatieke sporter en heb je een sportblessure? Of zoek je naar professionele begeleiding om de kans op blessures te verminderen bij het opbouwen naar een bepaalde doelstelling? Dan ben je bij de sportfysiotherapeut aan het juiste adres. Bij Fysiotherapie de Jong in Eindhoven en Helmond (Brandevoort) bieden we naast reguliere fysiotherapie ook sportfysiotherapie aan. Zowel Raymond de Jong als Rob van de Ven zijn ervaren sportftysiotherapeuten.

Afspraak maken?

Selecteer een van de onderstaande locaties!

Tonnaerstraat 13
5622 KX Eindhoven

040-2444053

Douglashout 32C
5621 DE Eindhoven

040-2444053

Sportpark Brandevoort 1
5706 KG Helmond

0492-798008

elleboogpijn - Fysiotherapie de Jong

Optimaliseer Mobiliteit en Stabiliteit met Sportfysiotherapie

Wat voegt een sportfysiotherapeut toe aan de behandeling ten opzichte van een gewone fysiotherapeut? In de sport fysiotherapie wordt gekeken naar hoe jij als geheel beweegt, dus niet alleen naar de locatie van de pijn. De gehele keten wordt beoordeeld op het gebied van mobiliteit en stabiliteit. De sport fysiotherapeut kan de verminderde beweeglijkheid ofwel mobiliteit optimaliseren met manuele handelingen. Dit kunnen rekoefeningen zijn voor spieren of gewrichtskapsel en mobilisaties of manipulaties voor gewrichten. Dit kunnen zowel gewrichten van bijvoorbeeld de voet tot aan de wervels in de nek zijn. 

Zo kan bijvoorbeeld een verminderde mobiliteit in de voet of in het bekken invloed hebben op het beweegpatroon van je knie en uiteindelijk daar tot klachten leiden. Een verminderde mobiliteit van de bovenrug en het sleutelbeen kunnen weer tot klachten in de schouder leiden. De sport fysiotherapeut is dus niet alleen gespecialiseerd in sport, de sport fysiotherapie neemt hierbij ook veel verrichtingen mee vanuit de manuele therapie.

Herstel Sneller en Voorkom Blessures met Sportfysiotherapie

Niet alleen de optimale beweeglijkheid is belangrijk, een goede stabiliteit is evengoed van belang. Wanneer deze letterlijk uit balans is betekent dit niet dat je zomaar omvalt. Het kan wel betekenen dat je buiten de ideale lijnen beweegt. Dat kan ervoor zorgen dat de beweging extra energie kost, dat je een bepaalde regio overbelast of dat je gemakkelijker een gewricht verzwikt. Met name voor de onderste extremiteit (heup, knieën en enkels) kan de sportfysiotherapeut veel voor je betekenen hierin. Naast dat er goed naar jouw beweegpatroon wordt gekeken worden ook de bewegingen die belangrijk zijn binnen jouw sport geanalyseerd. Deze bewegingen worden per gewricht bekeken en per handeling. Zo wordt in kaart gebracht door de sportfysiotherapeut wat er op welk moment misgaat en hoe dit geoptimaliseerd kan worden.

De sport fysiotherapeut is dus de specialist op gebied van bewegingsanalyse en kan je helpen om de beweeglijkheid en de stabiliteit te optimaliseren. Dit helpt je om zo snel mogelijk te herstellen en weer klaar te zijn voor jouw sport. Of het kan je helpen je doel te bereiken waarbij je zo min mogelijk last krijgt van hinderlijke blessures of pijntjes.

Als toevoeging op sportfysiotherapie bieden we bij Fysiotherapie de Jong de mogelijkheid om binnen onze deuren een echo te laten maken. De echo kan bijdragen aan de diagnostiek bij klachten aan spieren, pezen en banden. Het onderscheid tussen een verrekking of een scheur is klinisch moeilijk te testen maar kan met een echografie goed in beeld gebracht worden omdat we hiermee als het ware door je huid heen kunnen kijken. Op deze manier weet de sportfysiotherapeut nog beter het behandelplan af te stellen op jouw klacht en zal je herstel zo optimaal mogelijk verlopen.

Mocht je vragen hebben over sportfysiotherapie neem dan contact met ons op!

Team Fysiotherapie de Jong