Sportfysiotherapeuten zijn specialisten in het menselijk bewegingsapparaat speciaal gericht op sporten. Dus wanneer jij een blessure hebt opgelopen tijdens het sporten, kunnen onze sportfysiotherapeuten je snel een diagnose geven. Zij zullen daarnaast de sport-specifieke-bewegingen analyseren en het probleem bij de oorzaak aanpakken en niet alleen de symptomen bestrijden. Dankzij onze fysio sport kun je zo snel mogelijk weer op je oude niveau sporten, of zelfs beter. Door de aanpak van onze sportfysiotherapeuten wordt de kans op nieuwe blessures mogelijk zelfs kleiner. Hiermee maakt onze fysio sporten voor jou weer mogelijk en misschien verbeteren je prestaties zelfs.

Afspraak maken?

Selecteer een van de onderstaande locaties!

Tonnaerstraat 13
5622 KX Eindhoven

040-2444053

Douglashout 32C
5621 DE Eindhoven

040-2444053

Sportpark Brandevoort 1
5706 KG Helmond

0492-798008

Looptherapie Claudicatio intermittens - Fysiotherapie de Jong

Wat onderscheidt sportfysiotherapeuten van reguliere fysiotherapeuten?

Onze fysio’s houden zelf ook van sporten en verleggen hierbij ook graag hun grenzen. Een fysio die aan sport doet kan zich beter inleven in jouw situatie. Onze fysio’s beoefenen veel verschillende sporten waardoor we voor veel sporten wel een fysio hebben die de sport persoonlijk kent.

Onze sportfysiotherapeuten hebben naast sportfysiotherapie nog meerdere specialisaties:  manuele therapie, dry needling therapie, echografie en EPTE worden ook ingezet om de klachten te doen verminderen.

Wat onderscheidt sportfysiotherapeuten van reguliere fysiotherapeuten?

Dry needling therapie is een effectieve therapie gericht op het verminderen van spierspanning bij lokale verkrampingen. De naam dry needling therapie zegt eigenlijk al wat dit inhoudt. Er wordt een droge naald als dry needle therapie ingebracht. De naalden zijn vergelijkbaar met naalden die bij acupunctuur gebruikt worden, maar het effect is heel anders. De droge naalden (dry needles therapie) worden in de lokale spierverkramping geprikt wat leidt tot een vermindering van spanning in de gehele spier. Door deze dry needling therapie verbetert de spierfunctie snel en kan een beweging vaak al snel weer volledig uitgevoerd worden. Door de dry needles therapie wordt een spier als het ware weer iets langer doordat de “spierknoop” eruit gehaald wordt. Hiermee helpt de fysio jou snel en pijnvrij weer aan het sporten te gaan.

Spierversterkende oefeningen

Wanneer de spierspanning genormaliseerd is met dry needles therapie, kan de fysio sporten weer mogelijk maken. Er kan gestart worden met spierversterkende oefeningen, ofwel krachttraining. Dit maakt de spier, naast dat deze meer ontspannen is door de dry needling therapie, weer sterk om de belasting van jouw sport weer aan te kunnen. Daarom lijkt het revalideren bij een fysio op sporten. Revalideren is eigenlijk een soort fysio sporten om jou weer klaar te maken om terug te keren op het niveau van jouw eigen sport.

Team Fysiotherapie de Jong