Onze specialisaties

Wanneer heb je geriatriefysiotherapie nodig? En wat houdt de behandeling precies in? Het is begrijpelijk dat je je dit afvraagt. Binnen Fysiotherapie de Jong heeft iedere fysiotherapeut zijn eigen specialisatie; hierdoor kunnen we jou het beste helpen op alle vlakken. Geriatriefysiotherapie is één van onze specialisaties.

Afspraak maken?

Selecteer een van de onderstaande locaties!

Tonnaerstraat 13
5622 KX Eindhoven

040-2444053

Douglashout 32C
5621 DE Eindhoven

040-2444053

Sportpark Brandevoort 1
5706 KG Helmond

0492-798008

Geriatrie fysiotherapie - Fysiotherapie de Jong

Wat betekent geriatriefysiotherapie?

De precieze betekenis van geriatriefysiotherapie is het begeleiden en revalideren bij problemen die zich voordoen zodra een persoon ouder wordt. Een geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in het zorgen voor de kwetsbare ouderen; bijvoorbeeld bij dementie, na een beroerte of bij andere klachten door het ouder worden. Als patiënt ben je bij de geriatriefysiotherapie vooral bezig met oefentherapie; je leert hoe je zoveel mogelijk zelfstandig en mobiel kan blijven. Of je leert omgaan met verlies van zelfstandigheid en mobiliteit.

Wanneer kom je in aanmerking voor geriatriefysiotherapie?

Deze therapie zorgt voor de verbetering van vitaliteit voor mensen op leeftijd. Ouderen die problemen hebben met dagelijkse activiteiten, denk aan opstaan, lopen en traplopen, kunnen terecht bij een geriatriefysiotherapeut. Mensen die bang zijn om te vallen, of al wel eens gevallen zijn komen ook in aanmerking. Mensen die beperkingen ervaren na een beroerte, dementie of andere aandoeningen die zich voordoen bij het ouder worden kunnen terecht bij een geriatriefysiotherapeut.

Waar kan ik een geriatriefysiotherapeut vinden?

Fysiotherapie de Jong heeft veel verschillende specialisaties, waaronder geriatriefysiotherapie. Na je aanmelding heb je een uitgebreid en persoonlijk gesprek met de geriatriefysiotherapeut en er worden functionele testen gedaan. De fysiotherapeut kijkt waar zij jou mee kan helpen en stelt een persoonlijk behandelplan op.

Fysiotherapie de Jong heeft drie vestigingen, namelijk twee in Eindhoven en eentje in Helmond (Brandevoort). Onze geriatriefysiotherapeut werkt op onze vestiging aan de Tonnaerstraat in Eindhoven. Ben jij dus op zoek naar een geriatriefysiotherapeut en woon jij in Eindhoven? Neem gerust contact op met Fysiotherapie de Jong en wij helpen je graag verder!

Team Fysiotherapie de Jong