• Opening Hours

  Maandag: 08.00 - 21.00 uur

  Dinsdag: 08.00 - 21.00 uur

  Woensdag: 08.00 - 20.30 uur

  Donderdag: 08.00 - 21.00 uur

  Vrijdag: 08.00 - 18.30 uur

 • 040 - 244 40 53
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESS

  Klik hier

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Bokstherapie

Bokstherapie

Bokstherapie is een vorm van therapie met technieken uit het boksen en kickboksen gericht op het versterken van lichaam en geest. Zo kan het bijvoorbeeld ingezet worden voor het verhogen van het zelfvertrouwen en weerbaarheid, het verminderen van aan stress-gerelateerde klachten of zelfs bij traumagerelateerde klachten zoals PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis). Zie artikel: Kan bokstherapie bijdragen aan het herstel van PTSS (De Psycholoog, september 2018)

Voor velen heeft vechtsport nog een negatief of agressief imago, al verandert dit de laatste jaren gelukkig wel. Onze ervaring is dat vechtsporten juist de agressie verminderen. Door fysiek bezig te zijn nemen de spanning en stress af waardoor de spreekwoordelijke emmer minder snel overloopt. Hierdoor worden de voorwaarden gecreëerd om een sterkere versie van jezelf te worden, zowel geestelijk als lichamelijk.

Werkwijze

De therapie start met een intakegesprek. Hierbij worden uw problemen in kaart gebracht en maken we kennis met elkaar. U krijgt een vragenlijst thuis gestuurd om  te meten waar u staat, deze vragenlijst vult u iedere zes weken in om de resultaten inzichtelijk te maken. Hierna start de bokstherapie. We beginnen met het aanleren van de technieken indien u dit nog niet beheerst. De bokstraining wordt dan opgebouwd van het boksen op de pads (handkussens) naar het daadwerkelijk sparren op het lichaam gecombineerd met specifieke oefeningen. Hierbij worden steeds de grenzen opgezocht van wat er mogelijk is om zo deze grens te verleggen. De therapie kan ten alle tijde stilgezet worden vanuit beide kanten. Er wordt voor en na iedere sessie geëvalueerd hoe het gaat en is gegaan om de therapie zo goed mogelijk af te stemmen.

Over het algemeen zijn er maximaal 20 behandelingen van 50 minuten nodig om uw doel te bereiken. De eerste 3 maanden wordt er 1 keer per week getraind. Hierna wordt de frequentie afgebouwd. De therapie wordt gegeven door Rob van de Ven

Voor wie?

Bokstherapie is toegankelijk voor iedereen, het niveau van de training wordt afgestemd op het niveau en fitheid van de client. Natuurlijk dient er een bepaalde mate van belastbaarheid aanwezig te zijn om de therapie aan te kunnen.

Kosten

De bokstherapie wordt deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering, het andere deel komt voor uw eigen rekening en is gelijk aan een reguliere zitting fysiotherapie.

Verwijzing huisarts/specialist

Wilt u een afspraak maken voor bokstherapie? Hier heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist voor nodig. U kunt direct contact met ons opnemen.

COPYRIGHT © 2017. ALL RIGHTS RESERVED.
J.Ottenheijm Webdesign FYSIOTHERAPIE DE JONG