De geriatriefysiotherapeut is specialist in het begeleiden en revalideren bij problemen die ontstaan tijdens het ouder worden. 

Geriatriefysiotherapie

Naarmate we ouder worden wordt bewegen soms lastiger. Terwijl voldoende bewegen juist van vitaal belang is voor het onderhouden van allerlei functies van het lichaam. De geriatriefysiotherapeut kan je helpen om minder last te hebben van de gevolgen van het ouder worden. 

Waarom de Geriatriefysiotherapeut?

Geriatriefysiotherapie zorgt ervoor dat de mensen op leeftijd zo vitaal mogelijk ouder kunnen worden. Heb je bijvoorbeeld problemen met dagelijkse activiteiten zoals lopen, opstaan van een stoel of traplopen? Ben je bang om te vallen of ben je zelfs onlangs al eens gevallen? Ervaar je beperkingen na een beroerte, bij dementie of andere aandoeningen in relatie tot het ouder worden? Dan is de geriatriefysiotherapeut voor jou de juiste fysiotherapeut.

Onderzoek en behandeling

Via een uitgebreid persoonlijk gesprek en functionele testen wordt gekeken waar de geriatriefysiotherapeut jou bij kan helpen. Daarna wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Door training en actieve oefentherapie verbeter je jouw spierkracht, evenwicht en looppatroon, gericht op het herwinnen van mobiliteit en zelfstandigheid. Of je leert omgaan met het verlies hiervan. Daarnaast worden gezinsleden en eventuele mantelzorgers geadviseerd en begeleid.

 

Kosten

Geriatriefysiotherapie wordt vergoed uit je aanvullende verzekering. Heb je geen aanvullende verzekering? Dan hanteren wij de volgende tarieven.

Sommige indicaties worden vergoed uit de basisverzekering. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar en verder zullen wij je hierover ook informeren.

Verwijzing huisarts/specialist

Een verwijzing is alleen nodig voor die indicaties die in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering. Hier kunnen wij je vooraf over informeren. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd even contact met ons opnemen.