Specialisaties van Fysiotherapie de Jong

Bij een fysiotherapeut kun je terecht voor verschillende klachten; wij hebben meerdere specialisaties in ons team. Eén daarvan is EPTE. EPTE is een methode waarbij chronische peesblessures worden behandeld door het bindweefselherstel in de pees te stimuleren. Pijn in een pees is een veelvoorkomende klacht. Dit kan zijn in de hiel (hielspoor), achillespees, kniepees, elleboog en schouder. ETPE-therapie bij chronische peesklachten is erg effectief. De klacht kan ontstaan door hoge belasting van de pees. Voorheen konden we deze peesklachten alleen behandelen met oefeningen. Nu kunnen we het herstel ook stimuleren met de zeer effectieve EPTE-therapie.

Afspraak maken?

Selecteer een van de onderstaande locaties!

Tonnaerstraat 13
5622 KX Eindhoven

040-2444053

Douglashout 32C
5621 DE Eindhoven

040-2444053

Sportpark Brandevoort 1
5706 KG Helmond

0492-798008

Epte - Fysiotherapie de Jong

Wat wordt er gedaan bij EPTE-therapie?

EPTE-therapie heeft een soortgelijk behandelmechanisme als shockwavetherapie. Shockwavetherapie werkt met hoog frequente trillingen om op die manier het bindweefselherstel te stimuleren. Het is dus een mechanische prikkel om het herstel van de pees te stimuleren. Een mechanische prikkel wordt ook gebruikt bij ETPE-therapie, maar daarbij komt ook nog een lichte elektrische stroom. Dit zorgt voor een chemische reactie in de pees, waardoor het peesherstel nog meer gestimuleerd wordt.

Wanneer wordt er gebruik gemaakt van EPTE-therapie?

Zoals eerder benoemd werkt EPTE-therapie voor peesblessures, een voorbeeld hiervan is de hielspoor. Voordat er gestart wordt met de therapie, wordt er onderzoek gedaan. Ten eerste wordt er een echo gemaakt van bijvoorbeeld de hielspoor. Hierop kan de fysiotherapeut bekijken en beoordelen wat de afwijkingen, van in dit geval de hielspoor, zijn. Hierna wordt gekeken of EPTE-therapie voor de hielspoor (of een andere peesklacht) bij jou een oplossing zou kunnen zijn.

Herken jij deze klachten?

Heb jij ook last van hielspoor-, achillespees-, kniepees-, schouderpees- of tenniselleboogklacht en zoek je iemand die jou kan helpen? Neem contact op met Fysiotherapie de Jong, omgeving Eindhoven en Helmond. Wij helpen je graag verder!

Team Fysiotherapie de Jong