Herstel na Covid-19

Het coronavirus heeft de afgelopen jaren een flinke invloed op ons leven gehad. Veel mensen hebben inmiddels een besmetting met het COVID-virus doorgemaakt. En waar een groot deel van deze groep in korte tijd volledig hersteld, is er ook een aanzienlijke groep mensen waarbij dit herstel minder soepel verloopt. Hierbij blijkt het niet uit te maken of je ernstig ziek bent geweest, of slechts milde klachten had tijdens de besmetting. In beide groepen zien we mensen die lang nadat ze corona hadden nog klachten.

Covid-19

Kenmerken

Er is een aanzienlijke groep mensen waarbij het herstel na het doormaken van Covid-19 niet zo soepel verloopt. Hierbij blijkt het niet uit te maken of je ernstig ziek bent geweest, of slechts milde klachten had tijdens de besmetting. In beide groepen zien we mensen die lang nadat ze corona hadden nog klachten als conditieverlies, kortademigheid, krachtsverlies of bijvoorbeeld angst ervaren. Dit kan je belemmeren in alledaagse activiteiten zoals huishoudelijke taken, maar ook tijdens werkzaamheden of sporten.

Behandeling

De therapie kan bestaan uit ademhalingsoefeningen, kracht- en conditietraining en/of advies en begeleiding bij het hervatten van werkzaamheden en sportactiviteiten. Tijdens het eerste gesprek worden je klachten besproken en samen brengen we in kaart waarin je beperkingen ervaart. Ook bepalen we het einddoel: wat wil je graag weer (beter) kunnen doen. Daarnaast doen we een aantal metingen, zodat we je voortgang gedurende de behandelperiode kunnen volgen.

Onderzoek en behandeling

Na een vraaggesprek zal er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd worden. De manuele therapeut beoordeeld alle gewrichten die te maken kunnen hebben met jouw klachten. Daarna zal de diagnose met je besproken worden en worden de doelstellingen voor de behandeling bepaald.

 

De behandeling bestaat vaak uit mobilisaties en manipulaties van gewrichten om deze weer goed te laten bewegen. Daarnaast starten we met oefentherapie, vaak in samenwerking met een collega in de praktijk. De therapeut zal je uitgebreid voorlichten, zodat je zelfstandig in staat bent om klachten in de toekomst te voorkomen.

Kosten

Manuele therapie wordt vergoed uit je aanvullende verzekering. Heb je geen aanvullende verzekering? Dan hanteren wij de volgende tarieven.

Verwijzing huisarts/specialist

Wil je een afspraak maken met één van onze manuele therapeuten? Hiervoor heb je geen verwijzing van je huisarts of specialist nodig. Je kunt direct contact met ons opnemen.

Onze manuele therapeuten zijn Evelien Renders, Vincent Kluitmans en Raymond de Jong.