• Opening Hours

  Maandag: 08.00 - 21.00 uur

  Dinsdag: 08.00 - 21.00 uur

  Woensdag: 08.00 - 20.30 uur

  Donderdag: 08.00 - 21.00 uur

  Vrijdag: 08.00 - 18.30 uur

 • 040 - 244 40 53
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESS

  Klik hier

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Claudicatio Intermittens

Fysiotherapie Eindhoven

Claudicatio Intermittens

Het Latijnse ‘Claudicatio intermittens’ betekent letterlijk ‘met tussenpozen mank lopen’. Het is een vaatziekte, waarbij de slagaders in uw benen vernauwd zijn.
De slagaders zijn bloedvaten die zuurstofrijk bloed aanvoeren. Tijdens het lopen hebben de beenspieren extra zuurstof nodig. De slagaders brengen het zuurstofrijke bloed naar uw benen.

Wat is het?

Bij Claudicatio Intermittens zijn de slagaders door slagaderverkalking vernauwd. Hierdoor krijgen de beenspieren tijdens het lopen te weinig zuurstof en ontstaan er pijnklachten. Door te stoppen met lopen, hebben de vernauwde bloedvaten tijd om de beenspieren weer van voldoende zuurstof te voorzien en trekken de klachten weg. Zogenaamd kijken de mensen, tijdens het stoppen, naar ‘etalages’; vandaar de naam Etalagebenen.

Volgens de laatste schattingen heeft 1 of de 5 volwassenen, ouder dan 50 jaar, last van  Claudicatio Intermittens.

Wat zijn de klachten?

Bij Claudicatio Intermittens krijgt u tijdens het lopen pijn, kramp of een doof of moe gevoel in uw been. De klachten kunnen in de voet, de kuit, het dijbeen of de bil optreden. Als u stilstaat, verdwijnen de klachten weer.
Verder kunt u ook last hebben van koude voeten en/of kalknagels.

Kosten

Fysiotherapie voor Claudicatio Intermittens / Etalagebenen wordt vanuit de basisverzekering vergoed. Hiervoor is het belangrijk dat de therapeut is aangesloten bij het landelijk netwerk ‘Chronisch ZorgNet’, anders vergoedt de zorgverzekering het niet. Per 12 maanden krijgt u 37 behandelingen vergoed.

Verwijzing huisarts/specialist

Voor de behandeling van Claudicatio Intermittens is een verwijzing noodzakelijk.

In onze praktijk is Natascha Huls de specialist op het gebied van Claudicatio Intermittens. Zij is aangesloten bij het landelijk netwerk ‘Chronisch ZorgNet’ en is kartrekker van regio Eindhoven wat betreft Claudicatio Intermittens.
Chronisch ZorgNet is het landelijk netwerk van ruim 2750 gespecialiseerde therapeuten (juni 2020), die beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bieden aan mensen met chronische aandoeningen, zoals Claudicatio Intermittens / etalagebenen, COPD, astma en hartaandoeningen.

Naast de behandeling van etalagebenen hebben we expertise en ruime ervaring op het gebied van:

COPYRIGHT © 2017. ALL RIGHTS RESERVED.
J.Ottenheijm Webdesign FYSIOTHERAPIE DE JONG