• Opening Hours

  Maandag: 08.00 - 21.00 uur

  Dinsdag: 08.00 - 21.00 uur

  Woensdag: 08.00 - 20.30 uur

  Donderdag: 08.00 - 21.00 uur

  Vrijdag: 08.00 - 18.30 uur

 • 040 - 244 40 53
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESS

  Klik hier

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Etalagebenen

Fysiotherapie Eindhoven

Etalagebenen

Naarmate u ouder wordt neemt de kans op fysieke klachten toe. Een voorbeeld hiervan is een slechtere functie van uw bloedvaten, bijvoorbeeld in uw benen. Een afname van de bloedtoevoer naar de spieren in uw benen kan lijden tot ernstige beperkingen in uw dagelijks leven. Fysiotherapie de Jong kan u hierbij helpen. We zijn hiervoor aangesloten bij Claudicationet, een landelijk netwerk van artsen en gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Wat is het?

Etalagebenen wordt in de medische wereld Claudicatio intermittens genoemd. Het is een ziekte van met name de slagaders in de benen tengevolge van de afzetting van vet (plaques) in de wand van de slagader en van verharding van de wand van de slagader. Dit proces noemen we slagaderverkalking. Fysiotherapie, en dan met name loop- en krachttraining, blijkt zeer effectief te zijn om de gevolgen van de aandoening te verminderen.

In onze praktijk is Natascha Huls gespecialiseerd in de behandeling van etalagebenen.

Kosten

De aandoening etalagebenen/claudicatio intermittens wordt door de zorgverzekeraars gezien als een chronische indicatie. Hiervoor wordt meestal een machtiging gegeven om gedurende 1 jaar bij de fysiotherapeut te kunnen revalideren. De eerste 20 behandelingen moeten betaald worden uit uw aanvullende verzekering. Vanaf de 21ste behandeling worden deze vergoed uit uw basisverzekering.

Verwijzing huisarts/specialist

Aangezien het gaat om een chronische indicatie heeft u een verwijzing van uw vaatspecialist nodig. Veelal wordt u direct door uw specialist naar ons verwezen en krijgt u een verwijsbrief mee.

fotonataschaendrfokkenrood

Werkwijze

Onderzoek en diagnose

Het onderzoek bestaat uit een vraaggesprek waarbij gekeken wordt naar uw beperkingen in uw dagelijks leven. Daarnaast is het mogelijk dat de fysiotherapeut een lichamelijk onderzoek uitvoert. Verder wordt er een wandeltest afgenomen, om uw beginniveau te bepalen. Als laatste worden uw doelstellingen besproken en wordt het behandelplan uitgelegd.

Behandeling

De behandeling bestaat uit een combinatie van looptraining en krachttraining voor uw beenspieren. Tijdens de looptraining probeert u iedere keer wat verder te wandelen. Verder wordt er uitgebreid met u besproken wat u thuis kunt doen.

Evaluatie van uw doelstellingen

Gedurende de behandelperiode worden uw doelstellingen steeds geëvalueerd en waar nodig bijgesteld. De behandelperiode wordt afgesloten als uw doelstellingen zijn behaald.

Naast de behandeling van etalagebenen hebben we expertise en ruime ervaring op het gebied van:

COPYRIGHT © 2017. ALL RIGHTS RESERVED.
J.Ottenheijm Webdesign FYSIOTHERAPIE DE JONG
Menu