Hielspoor

Pijn onder de hak is het belangrijkste kenmerk van Hielspoor. Deze pijn is vaak erger direct na het opstaan uit bed of uit een stoel, dit geeft dan pijn en een stijf gevoel. Lopen gaat dan even moeizaam. Na even bewogen te hebben gaat het vaak wat beter, maar na (te) lang lopen kan de pijn juist weer toenemen.

Hielspoor

Oorzaak

Hielspoor wordt veroorzaakt door een verminderde kwaliteit van de aanhechting van de peesplaat onder de voet (plantaire fascie). Soms gaat dit gepaard met een ontsteking. Risicofactoren voor het ontwikkelen van hielspoor zijn: diabetes, een staand beroep, intensief sporten of het hebben van een afwijkende voetstand.

Behandeling

Hielspoor is een ‘self limiting disease’, dat wil zeggen dat deze uiteindelijk vanzelf over zal gaan. Dit kan in de regel 1 tot 1,5 jaar duren. Met fysiotherapie proberen we dit proces te versnellen. 

Onderzoek en behandeling

We starten met een fysiek onderzoek, eventueel aangevuld met echografie, om vast te stellen of het werkelijk om hielspoor gaat. Als dit het geval is bestaat de behandeling verder uit mobiliserende en spierversterkende oefeningen, taping en EPTE .

Kosten

Fysiotherapie wordt vergoed uit je aanvullende verzekering. Heb je geen aanvullende verzekering? Dan hanteren wij de volgende tarieven.

Verwijzing huisarts/specialist

Wil je een afspraak maken in verband bovenstaande klacht? Hiervoor heb je geen verwijzing van je huisarts of specialist nodig. Je kunt direct contact met ons opnemen.